Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ


Το αγωνιστικό κομμάτι του 3ου Ανοιχτού Τουρνουά του ΟΠΑ Φιλοθέης θα πλαισιωθεί από τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 26 Ιουλίου και ώρα 16.45-18.15 - Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων με χρήση computer και προβολέα (solving show)

Με την ευγενική στήριξη του σωματείου Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας και προσωπικά των κυρίων Π. Σκλαβούνου και Μ. Αναστασίου, θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του συλλόγου μας Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων με χρήση computer και προβολέα (solving show) για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών που συμμετέχουν στον Β΄ Όμιλο του Τουρνουά. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή το βράδυ.


Τρίτη 29 Ιουλίου και ώρα 19.00-21.00 - Διάλεξη Χριστόδουλου Μπανίκα 

"Μαθαίνοντας από τα λάθη μας"

Πως θα πρέπει να αναλύουμε την παρτίδα μας με τη βοήθεια του υπολογιστή χωρίς να παγιδεύεται η κρίση μας από το τελικό αποτέλεσμα;

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Καλοκαιρινού Ανοιχτού Τουρνουά, ο πολυπρωταθλητής Ελλάδος Χριστόδουλος Μπανίκας θα δώσει διάλεξη στον Όμιλο Πνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης. Υπό τη γενική προβληματική, πώς μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από την ανάλυση των παρτίδων μας, θα αναλύσει παρτίδες από το πρόσφατο αγωνιστικό του παρελθόν, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία και στους παίκτες του τουρνουά να δώσουν προς ανάλυση παρτίδες τους από τους αγώνες που θα έχουν προηγηθεί.

Αναλυτικές πληροφορίες